Esemény naptár

Augusztus  2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
   
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  
Tisza-tavi logó
horgászat

A Tisza-tó minden évszakban változatos kikapcsolódási lehetőséget biztosít. A szinte teljesen érintetlen vízi környezet, az ártéri erdők  horgászatra és a vadászatra is igen kedvezőek.A gátja mintegy 4 méter magasan fut körbe a tavon ,állandó természetes kilátót biztosítva. A ritka madárfajokat bemutató madárrezervátumok ,a Hortobágyi Nemzeti Park ,és a környék arborétumai  a természetkedvelőknek nyújtanak  gazdag programot.A szállás vendégeinek további információt biztosítunk a programok szervezéséhez.

 

 

tisza-tavi akváriumTisza-tavi  Ökocentrum: Poroszlón található a tó gazdag élővilágát bemutató négyszintes látogatóközpont,mely2.600 négyzetméteren várja az érdeklődőket, állandó kiállításai, háromdimenziós vetítőterme és hatalmas, 1 millió liter össztérfogatú édesvízi akváriuma révén igazi természetközeli élményt nyújt.

 

 

 

 

 

 

 

Robin kalandparkA  Robin Kalandsziget kicsik és nagyok számára egyaránt tartogat érdekességeket, így jó program lehet családoknak és baráti társaságoknak is,A park  körülbelül 20 hektáros ártéri területen épült. A kalandvágyó látogatók számos adrenalin növelő eszközt próbálhatnak ki: kerékpáros triálpályák, különböző nehézségi szintű erdei kötélpályák, különféle vízi attrakciók, mászófal, minigolf és még egy sor egyéb, az aktív pihenést segítő szerkezetek.

 

 

 

 

 

tiszafüredi kikötőA Tiszafüred Városi Kikötő a  Holt-Tisza partján található, ahonnan kenu-, ill. motorcsónakos ökotúráink során vendégeink szakképzett vezetők segítségével fedezhetik ezt a páratlan vízi világot,

Önállóan is lehet kenut,kajakot és csónakot bérelni.

 

 

 

 

 

Tisza-tavi sétányTiszavirág ártéri sétaút és tanösvény csónakkal közelíthető meg a Szabics Kikötőből.A sétaúton megismerhető az ártéri erdők és vizek élővilága  A sétaút végigjárásához szakvezető is kérhető.

 

 

 

 

 

 

 

strandThermal Strand és Gyógyfürdő.Kellemes hangulatban, szép környezetben tölthetnek nyugodt napokat, akik Tiszafüredre látogatnak. Az itteni víz alkáli hidrogén-karbonátos gyógyvíz, mely összetételénél fogva az idült mozgásszervi, reumatológiai, porckorong-kopásos betegségek, izombénulással és sorvadással járó ideggyógyászati betegségek, sőt idült nőgyógyászati betegségek kezelésre is alkalmas. A fürdő jelenlegi területén strandmedence (28-29 C), úszómedence (22-24 C), fedett termálmedence (38 C), és a 2007-ben épített kinti ülőpados gyógymedence (32-34 C) található!

 

 

 

 

szabadstrand

Ingyenes Tiszafüredi szabadstrand, büfék, szörf és csónak bérlési lehetőség, homokos strandröplabda pálya, a szabadstranddal szemben a Robin Kaland Park.A  strandja ideális kisgyermekes családok részére is, hiszen lassan mélyülő gyorsan felmelegedő vize kiváló fürdési lehetőséget biztosít mindenki számára. A strand vízminősége kiváló.
 

 

 

 

 

 

 

HortobágyHortobágy A szikes puszták, mocsarak vadon élő állat- és növényvilága változatossággal lepi meg azokat, akik meg akarják ismerni Hortobágyot. Az idegenforgalom szempontjából a Hortobágyon mindig is a lovaglás volt a legismertebb.A lovaglási lehetőséget elsősorban a Mátai Ménes kínál, ahol kezdőknek, haladóknak, ugró- és díjlovaglás iránt érdeklődőknek is tartanak oktatást, de lehetőség van pusztalovaglásra és a fogathajtás rejtelmeibe is beavatják az érdeklődőket.

Főbb rendezvények: Lovas Napok, a Hídi Vásár és a Országos Gulyásverseny és Pásztortalálkozó…..

 

 

 


 

 

Poroszló ökoparkPoroszlói Ökoturisztikai tanösvény  a élővilágának megismerését teszi az érdeklődők számára könnyedebbé. A  pallóutas tanösvény két madárvárta és egy 8 méter magas torony környezetében nyújt feledhetetlen élményt és látványt a természet kedvelőinek, és az ide érkező turistáknak.

 

 

 

 

 

 

 

hortobágyi múzeumA Meggyes csárda a rétségek és mocsarak maradványait őrző kultúrtörténeti emléke. A csárdamúzeum három helyiségének kialakítása és belső berendezése a Meggyes csárda századfordulós életét és hangulatát idézi vissza.

   olcsó szállás-apartmanok
     5350 Tiszafüred Szabolcs út 3
    Tel./Mobil:+36(59)352-527 +36(30)621-5990
      Web:www.tiszafuredszallasok.hu
      E-mail: gizella09@gmail.com