Esemény naptár

December  2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
   
  1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31  
Tisza-tavi logó
horgászat

 

Tiszafüred és környéke a csendes természeti környezetre vágyó vendégek kedvelt helye. Minden évszakban változatos kikapcsolódási lehetőséget biztosít. A szinte teljesen érintetlen vízi környezet, az ártéri erdők a horgászatra és a vadászatra is igen kedvezőek.A gátja mintegy 4 méter magasan fut körbe a tavon 4 megyén keresztül, állandó természetes kilátót biztosítva a páratlan természeti adottságokkal bíró Tisza-tóra. A ritka madárfajokat bemutató madárrezervátumok (Tiszafüred és Poroszló között és Kócsújfalu határában az egyek- pusztakócsi mocsarakban), a Hortobágyi és a Bükki Nemzeti Park közelsége, a környék arborétumai (Tiszaigar, Erdőtelek) a természetkedvelőknek nyújtanak élményekben gazdag programot.A szállás,apartmanok vendégeinek további információt biztosítunk a programok szervezéséhez.

 

Tisza-tavi  ökocentrum: Poroszlón van bemutatva Magyarország második legnagyobb tavának gazdag élővilága. Négyszintes látogatóközpontja 2.600 négyzetméteren várja az érdeklődőket,állandó kiállításai, háromdimenziós vetítőterme és hatalmas, 1 millió liter össztérfogatú édesvízi akváriuma révén igazi természetközeli élményt nyújt.

 

ökocentrum

A  Robin Kalandsziget kicsik és nagyok számára egyaránt tartogat érdekességeket, így jó program lehet családoknak és baráti társaságoknak is,A park  körülbelül 20 hektáros ártéri területen épült. A kalandvágyó látogatók számos adrenalin növelő eszközt próbálhatnak ki: kerékpáros triálpályák, különböző nehézségi szintű erdei kötélpályák, különféle vízi attrakciók, mászófal, minigolf és még egy sor egyéb, az aktív pihenést segítő szerkezetek.

Robin kalandpark

A Tiszafüred Városi Kikötő a  Holt-Tisza partján található, ahonnan kenu-, ill. motorcsónakos ökotúráink során vendégeink szakképzett vezetők segítségével eljuthatnak ősmorotvákon, kanyargós csatornákon, majd a lassan hömpölygő Tiszán át akár a híres madárrezervátumba is.Önállóan is felfedezhetik ezt a páratlan vízi világot, kellő információval, térképpel, távcsővel ellátva bárki bérelhet csónakot.

tiszafüredi kikötő

 Tiszavirág ártéri sétaút és tanösvény csónakkal közelíthető meg a Szabics Kikötőből. A sétaúton megismerhető az ártéri erdő élővilága.Az interaktivitást a tanösvényen elhelyezett forgatható kockatáblák, a madármegfigyelő-tornyok, és egy különleges bemutatómalom biztosítják, de az egyes állomásokon ősi mesterségek fortélyaival is megismerkedhetünk. A sétaút végigjárásához szakvezető is kérhető.

Tisza-tavi sétány

Thermal Strand és Gyógyfürdő.Kellemes hangulatban, szép környezetben tölthetnek nyugodt napokat, akik Tiszafüredre látogatnak. Az itteni víz alkáli hidrogén-karbonátos gyógyvíz, mely összetételénél fogva az idült mozgásszervi, reumatológiai, porckorong-kopásos betegségek, izombénulással és sorvadással járó ideggyógyászati betegségek, sőt idült nőgyógyászati betegségek kezelésre is alkalmas. A fürdő jelenlegi területén strandmedence (28-29 C), úszómedence (22-24 C), fedett termálmedence (38 C), és a 2007-ben épített kinti ülőpados gyógymedence (32-34 C) található!

termál strand  

Ingyenes Tiszafüredi szabadstrand, napos és árnyékos helyekkel és büfékkel. Szörf és csónak bérlési lehetőség, homokos strandröplabda pálya, a szabadstranddal szemben a Robin Kaland Park.A  strandja ideális kisgyermekes családok részére is, hiszen lassan mélyülő gyorsan felmelegedő vize kiváló fürdési lehetőséget biztosít mindenki számára. A strand vízminősége évek óta ugyanúgy mint a Tisza-tó többi strandjáé, kiváló.

szabadstrand

Hortobágy A szikes puszták, mocsarak vadon élő állat- és növényvilága minden képzeletet felülmúló változatossággal lepi meg azokat, akik meg akarják ismerni Hortobágyot. Az idegenforgalom szempontjából a Hortobágyon mindig is a lovaglás volt a legismertebb.A lovaglási lehetőséget elsősorban a Mátai Ménes kínál, ahol kezdőknek, haladóknak, ugró- és díjlovaglás iránt érdeklődőknek is tartanak oktatást, de lehetőség van pusztalovaglásra és a fogathajtás rejtelmeibe is beavatják az érdeklődőket.


Hortobágy

Poroszlói Ökoturisztikai tanösvény  a Tisza-tó élővilágának megismerését teszi az érdeklődők számára könnyedebbé. A  pallóutas tanösvény két madárvárta és egy 8 méter magas torony környezetében nyújt feledhetetlen élményt és látványt a természet kedvelőinek, és az ide érkező turistáknak.

Poroszló ökopark

Meggyes csárda a rétségek és mocsarak maradványait őrző Egyek-pusztakócsi mocsarak bemutató-terület jeles kultúrtörténeti emléke.A csárdamúzeum három helyiségének kialakítása és belső berendezése a Megyes csárda századfordulós életét és hangulatát idézi vissza.

 

hortobágyi múzeum
  
     5350 Tiszafüred Szabolcs út 3
    Tel./Mobil:+36(59)352-527 +36(30)621-5990
      E-mail: gizella09@gmail.com