Budasi játszótér – Tiszafüred

A szülőknek sokszor okoz fejtörést a családi nyaralás alatt, hogy milyen programokkal kössék le gyermekeiket. Egy Tisza-tavi nyaralás során remek ötlet az örökmozgó, fáradhatatlan gyerekek lekötésére a Budasi játszótér felkeresése.

Bár Tiszafüred, és az egész Tisza-tó legnagyobb játszótere a Városliget játszótér, a változatosság kedvéért a Budasi játszótérre is érdemes ellátogatni.

Budasi játszótér, Tiszafüred

A közelmúltban felújított játszótér a Budasi Szabadidőparkban, a Bajcsy-Zsilinszky út és a Felsőbuda út ölelésében terül el. A játszótéren kívül a szabadidőparkban kültéri kondipark, kosárlabdapálya és focipálya is található, így nem csak kisebb gyerekek, hanem a labdajátékokat kedvelő nagyobb gyermekek és a szabadtéri testedzés hívei is eltölthetnek néhány kellemes órát.

A játszótéri látogatás összeköthető egy családi piknikkel, hisz a parkban szalonnasütő helyek és egy fedett filagória is kialakításra került.

A Budasi játszótér játékai között többek között csúszda, mászókák, hinta, mászófal és más kisebb játékok is vannak. A játszótér készségfejlesztő játékai különböző területeket fejlesztenek, mint pl. a mozgást, a finommotorikát, a türelmet, a logikát vagy éppen a memóriát. A gyermekek játék közben a közösségi élményt is megtapasztalják.

A játszótér körbekerített, így a gyermekek nagyobb biztonságban vannak.

A Budasi játszótér nyitvatartása

A játszótér az év bármely napján, bármely időszakában szabadon látogatható.

A Budasi játszótér megközelítése

Autóval: a 33-as főútról, az Óbudai útra kanyarodva érhető el a játszótér. A Budasi parkot körbevevő utcákban díjmentes parkolás lehetséges.

Vonattal érkezők: a vasútállomástól 2,5 km gyaloglás után vehetik birtokba a gyermekek a játszóteret.

Kerékpárral: mivel Tiszafüred központi részétől nem messze terül el a játszótér, ezért kerékpárral Tiszafüred bármely részéről pár perc alatt elérhető.

Szabadvízi strandról érkezők: ha egy kiadós strandolás után még nem fáradt el kellőképpen a gyermek, akkor érdemes célba venni a Budasi játszóterét, ami a tiszafüredi szabadstrandtól mindössze 3,5 km-re fekszik.

Értékelések a Budasi játszótérről

A Google-ben leadott értékelések alapján a Budasi parkban található játszótér 4,2 pontot kapott az elérhető 5-ből. A szülök szerint a hely rendezett, kulturált, biztonságos kerítéssel van körbevéve. Negatívumként a kevés játék és az árnyék hiánya szerepel az értékelésekben.