Modern tiszafüredi játszótér, a Városligetben

A szülőknek sokszor okoz fejtörést a családi nyaralás alatt, hogy milyen programokkal kössék le gyermekeiket. A pár éve átadott tiszafüredi játszótér a Tisza-tó legnagyobb játszótere, amit mindenképpen érdemes az örökmozgó, fáradhatatlan gyerekekkel felkeresni az itt nyaraló gyermekes családoknak.

Tiszafüredi játszótér, Városliget

A helyiek által Vas Maris parkként emlegetett Városligetben 2021-ben épült meg a Tisza-tó legnagyobb, legmodernebb játszótere.

A Városliget a Húszöles út (33-as főút) – Örvényi út – Szegfű utca – Petőfi Sándor utca által határolt területen fekszik. A játszótéren kívül a Városligetben található a Felszabadulási emlékmű, a Tiszafüredi víztorony és a Városligeti bringapálya is.

Az új, modern tiszafüredi játszótéren egy látványos vízeséssel kombinált, 200 négyzetméteres tó is kialakításra került.

A városligeti játszótér játékai között többek között csúszdák, mászókák, alagutak, kilátó, mászófal, hinta, akadálypálya található. A tiszafüredi játszótér készségfejlesztő játékai különböző területeket fejlesztenek, mint pl. a mozgást, a finommotorikát, a türelmet, a logikát vagy éppen a memóriát. A gyermekek játék közben a közösségi élményt is megtapasztalják.

A városligeti játszótér nyitvatartása

A játszótér az év bármely napján, bármely időszakában szabadon látogatható.

Tiszafüred Városliget játszótér megközelítése

Autóval: a Városliget játszótér a 33-as főút mellett helyezkedik el, így könnyen megközelíthető. A városligeti víztorony tövében, a Szegfű utcai részen ingyenesen parkolhatnak az autóval érkező családok. Onnan már csak egy rövid séta a Városliget játszótér.

Vonattal érkezők: a vasútállomástól 1,5 km gyaloglás után vehetik birtokba a gyermekek a játszóteret.

Kerékpárral: mivel Tiszafüred központi részén terül el a városligeti játszótér, ezért kerékpárral Tiszafüred bármely részéről pár perc alatt elérhető.

Szabadvízi strandról érkezők: ha egy kiadós strandolás után még nem fáradt el kellőképpen a gyermek, akkor érdemes célba venni a Tisza-tó legnagyobb játszóterét, ami a tiszafüredi szabadstrandtól mindössze 1500 m-re fekszik.

Értékelések a Tiszafüredi Városliget játszótérről

A Google-ben leadott több, mint 300 értékelés alapján a Városligetben található tiszafüredi játszótér 4,7 pontot kapott az elérhető 5-ből. A szülők szerint a hely rendezett, kulturált, gazdag játékkínálattal. Többen pozitívan értékelik, hogy a játszótér elkerített, ami fokozza a gyermekek biztonságát.